Da jeg var liten gutt pleide jeg ofte å gå på epleslang på vei hjem fra skolen. Saftige epler hang på frodige epletrær på rekke og rad, og fristelsen ble rett og slett stor for en liten gutt med skolesekk og skyggelue.
Gleden og spenningen ved å gå på epleslang var stor, og i perioder hadde jeg langt flere epler enn jeg og kameratene mine klarte å spise! Det var da jeg fikk idéen om å ringe på i nabolaget for å selge eplene; og folk kjøpte faktisk sine egne epler!
Etter hvert startet jeg også min egen «eplemostfabrikk» hjemme på mors kjøkken. Her lagde vi eplemost på den gode gamle måten. Og høydepunktet var selvfølgelig å drikke den nypressede eplemosten sammen med nybakt brød og leverpostei.
Mange år har gått siden den gang, men interessen min for god mat og drikke har fulgt meg gjennom oppveksten. I mitt yrke som kokk er jeg opptatt av balanse. Balansen mellom sødme og syre, fylde og enkelhet, det tunge og det lette. Målet er å skape smaksopplevelser i perfekt harmoni.
Stjålne Epler er laget for deg som elsker å spise et godt måltid sammen med gode venner – og samtidig nyte den gode smaken av barndommens fristelser!
Thomas Sant
Gründer og epletyv